Bra rockmusik som växer och växer

My Morning Jacket ”Circuital” (V2/Cosmos)

Detta band i fråga har tillhört de mer lovande amerikanska banden under lång tid. De första två albumen lovade mycket. Sen följde  Z och Evil Urges som var av god standard men inte några klassiker.

En klassiker har däremot detta album chans att bli. På Circuital har MMJ  hittat tillbaks till den rockmusik de så väl behärskar. Detta är ett band som kan hålla igen för att sen när det behövs ta ut svängarna ordentligt utan att musik tappar fokus och känns uppblåst.
Vidare har MMJ en sångare i Jim James som klarar av både snabba och lugna låtar med bravur. Han är inte någon rocksångare av den raspiga skolan utan sjunger klart och säkert albumet igenom.

Circutial kan vid årets slut mycket väl toppa ett stort antal topplistor. För här finns det så mycket bra rockmusik som växer och växer efter det antal lyssningar man utsätter sina öron för. Och det blir nog en hel del i sommar som det ser ut.

Sextiotalsinfluenser blandas med körer, rejäla gitarrdoser och balladgodis.  Jim James röst svävar majestätiskt genom hela albumet på ett sätt som få rocksångare klarar av idag.  Circutial avslutas med en stark trio låtar: You Wanna Freak Out, Slow Slow Tune och Movin Away. Men här finns det mycket mer för dig som gillar bra musik av i dag. Kanske tenderar fyran här ovan att växa till en femma…

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

07 2011

Your Comment