Tunga stenar, svarta pärlor

Crematory ”Black Pearls/Greatest Hits” (Massacre/Sound Pollution)

Crematory som varit aktiva sedan 1991 har bestämt sig för att fira sin tid på marknaden genom att släppa en samling. ”Black Pearls” består av två skivor med sexton spår vardera och är således en riktigt fullpackad kollektion.

När man ska recensera samlingar så gäller det i regel att utgå från att dess material ska hålla god kvalitet, eftersom man bör ta med sina bästa spår. Crematory har verkligen varit ojämna genom åren och har även blandat en hel del genrer. Det känns inspirerande att man nu äntligen kan ta del av deras enstaka spår från samtliga skivor på en och samma gång. Jag tyckte exempelvis att ”Infinity” ej höll den nivå jag hoppats på, men hade några riktigt bra spår. Jag har i princip haft ögonen på Crematory under en lång tid och kommit fram till att de är omöjliga att lita på.

Det som i slutändan avgör om man kommer gilla Crematory är om man tycker att någon av följande stilar smörjer dina redskap: Industri, extrem, death, goth eller melodisk rock. En kombination eller flera av dessa ingår på flertalet spår. Lägg även till att en hel del spår endast är på tyska, och man kan dra liknelser med Rammstein därav.

När det kommer till låtval så hittar vi alla de bästa spåren här. Jag är exalterad över att det finns band som faktiskt ger fansen möjligheten till en sådan här platta. Från och med nu kommer jag inte behöva något annat än Black Pearls när jag ska ha Crematory på min spellista. Mina favoriter genom tiderna och som man även hittar på dessa svarta pärlor är: Infinity(otroligt skön refräng), Fly(synthen är magisk), Tears of Time(En av världens bästa tunga låtar), Höllenbrand(mäktigt och industri, inspiration till Rammstein), Temple of Love(otroligt bra cover, förbättrar originalet), For Love(otroligt vacker), Caroline(än en gång synthen), Revolution(än en gång refräng utav världsklass) och My Way(likt Tears of Time, riktigt tung).

Det är i princip omöjligt att ge någon negativ kritik till välproducerad och klockren hårdrock. Om man som Crematory nu valt de absolut bästa låtarna från deras ca 15 tidigare plattor, då kammar man hem full pott.

Ricky Löfqvist

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

06 2011

Your Comment