Tillbaka på banan

Warrant ”Rockaholic” (Frontiers/Cosmos)

När man hör namnet Warrant tänker man direkt på körsbärspaj, i och med att deras största hit var just ”Cherry Pie”. I övrigt så verkar bandet ha haft lite av en solskenshistoria i början, de fick snabbt respons på sin musik och har hits som just ”Cherry Pie”, ”Down Boys” och ”Heaven”. Under 90-talet slog oturen till, med både medlemsbyten och dödsfall, och detta fortsatte in på 2000-talet. Nu är de dock tillbaka på banan starkare än någonsin och resultat av den nya glöden är ”Rockaholic”.
 
Albumet är stabilt. Det är bra, och det är solitt. Det är lite som en stor blandning mellan de tidigare albumen. De har de lättsamma låtarna som påminner om ”Cherry Pie” (Bland annat ’Sex Ain’t Love’ och ’What Love Can Do’) men också lite mer råare som ’Candy Man’ som går mer i samma spår som ”Machine Gun”. De har även en handfull lugna fina låtar såsom ”Home”. Det är en klockren och välbalanserad blandning med mycket kvalite. Skivan håller verkligen måttet, och känns som något Warrant verkligen behövde.
 
Dessvärre är den lite för ”platt” eller vad man ska säga för att jag ska kunna ge den ett allt för högt betyg. Låtarna går ihop med varandra utan att någon egentligen sticker ut, och på en festival eller konsert i bakgrunden passar den perfekt, men jag vet inte om det är en skiva jag sätter på lite random för njutningens skull.
 
Bäst: The Last Straw
Sämst: Lite platt, lite banalt, inget utstickande direkt

Sara Köhler

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

06 2011

Your Comment