Stämning med stämsång

The Head And The Heart ”The Head And The Heart” (Heavenly/Cosmos)

The Head And The Heart, ett 6-mannaband från Seattle, har släppt sitt självbetitlade debutalbum. Deras musik faller under någon slags folk-pop/rock. Det är glatt och melankoliskt på samma gång. Det beror på lyssnaren hur man vill tolka det för varje lyssning. Det första jag tänker på är att det känns tralligt. Sedan slår det mig även hur välpassande musiken känns när man kör långt med bil. Låtarna bygger mycket runt den tydligt mixade sången. Lägg därtill en massa stämsång, piano, trummor, tamburin, stråkar m.m. så får man en bild av deras sound. Man vet dock ganska snabbt vad man får. Men samtidigt som det känns som att man redan har hört låtarna så finns det nog med intressanta låtar för att göra albumet värt att lyssna på flera gånger.

Bästa spår: Rivers and Roads (vars video är mycket värd att kolla in), Winter Song.

Rickard Engström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

06 2011

Your Comment