Ett perfekt indierock-soundtrack för sommaren

Yuck ”Yuck” (V2/Cosmos)

Londonbaserade indierockbandet Yuck bjuder, på sitt självbetitlade debutalbum, på 12 gitarrdrivna låtar. Det är fart, attityd och driv men det finns även mer lugna låtar in emellan.

Yucks sound kan liknas vid Sonic Youth, Dinosaur JR, Grandaddy och Wilco. Det som står ut mest är de sköna melodierna hos leadgitarren (som främst visar sig i låtarna Operation, Shook Down och Get Away) samt den ösigt, peppande känslan som låtarna är indränkta in. Det sista spåret Rubber avslutar albumet med ett sju minuter högljutt och härligt noise som jag tror ger en aning om deras energi under livespelningar. Kort och gott så kan detta album vara ett mycket bra soundtrack för sommaren.

Bästa spår: Operation

Rickard Engström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

06 2011

Your Comment