Låt mig tala till punk, Låt mig tala till PUNK, LÅT MIG TALA TILL PUNK(T).

Bob Hund ”Det överexponerade gömstället” (Sousafon/Border)

Kan man säga mycket mer än så. Bob Hund är tillbaka med nya låtar, ny musik, text och behagligt oväsen. Plattan heter Det överexponerade gömstället och innehåller tio spår som ger en rättvis bild av vad Bob Hund handlar om. Förutom en massa välspelad rock så är det framförallt texterna man fastnar för. Hela albumet är fyllt av små fraser och texter som får en att haja till, tänka efter eller skratta gott. Ta bara rader som Vill du nu förgifta dig med mig och Varför får jag alltid aldrig som jag vill. Det är ovan nämnda ord låt mig tala till punk(t) från låten Stumfilm som gjort just denna låt till favoriten från denna platta. När denna textrad skriks ut i dessa 7 min av ren rockenergi förstår man hur unika Bob Hund är. Texterna och energin är verkligen det de är experter på.

Och det är just låten Stumfilm, samt äldre energifyllda låtar som Trampolin och Allt på ett kort som ekar i huvudet efter Bob Hunds lyckade turnépremiär på Katalin i Uppsala. Sångaren Thomas Öberg lyckas också som vanligt att bjuda på klockrent humoristiska och slagkraftiga mellansnack som: Nästa låt kommer handla om kärlek. Kärlek är den enda kampsport man vinner när man helt förlorar sig själv…. och Sverige är världens finaste väntrum där alla bara går runt och väntar på att nånting ska hända.

Om du ännu inte upptäckt Bob Hunds kultstatus – ge dem en chans. Se även till att uppleva dem i sitt starkaste element, där de gör sig bäst, live.

Rickard Engström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

05 2011

Your Comment