Kylans förbannelse

 

Coldspell ”Out from the cold” (Escape/Cosmos)

Alla som tror att två näst intill perfekta vintrar kan knäcka de mest insnöade musiker har med största sannolikhet helt fel.
 
Förresten, de som inte tycker om melodisk hårdrock räcker upp en hand. Jaså, inte det. Det var som jag tänkte alltså.
 
Om livsviljan finns och om snöskyfflar och andra praktiska redskap är till städes, ja då går det att överleva även om snöstormen rasar runt knuten.
 
En på miljonen kan vara en ödets nyck, men ‘One In A Million’ är förmodligen inte så långt från pudelns kärna som man kan tro.
 
‘Six Feet Under’ har av många ansetts som sista anhalten, men i den här tappningen finns det hopp om livet. Fina harmonier inlagt i klaviatur och gitarr och dessutom skönsång på topp ger färgnyanserna en allt annat än grå nyans.   
 
Var är vi ? Ja, snöslungorna arbetar till fullo och inspirationer från Europe, Def Leppard och till och med (om man är snäll) kanske även Whitesnake är slående. Sammantaget gör detta att tryggheten i snögrottan känns tillfredsställande, men inte mycket mer.
 
Det är långt till Kebnekajses topp och det är inte dåligt att komma halvvägs. Ett beaktansvärt och förvånande försök att bestiga isiga berg har beskådats. Nästa gång sitter broddarna på och kanske till och med en egen personlighet kan skönjas bortom det alltmer oförutsägbara norrskenet.
 
Jo, det var en sak till. Bandet kommer från Kiruna, men det hade väl alla listat ut vid det här laget.
 
Thomas Claesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

05 2011

Your Comment