Nytt och gammalt på aptitretare utan bett

U.D.O. ”Leatherhead” EP (AFM/Sound Pollution)

betyg 2                                     Release: 8 april

Det blir inte mycket mer heavy metal än så här. Udo Dirkschneider (ex-Accept) fortsätter att hålla fanan så högt han kan för musiken han älskar. Respekt. 1987 var året då U.D.O. skivdebuterade och när det gäller musiken är det mesta sig likt sedan dess.

Av de fyra låtarna på Leatherhead är två från kommande skivan REV-Raptor och två har tidigare bara varit tillgängliga på Thundervision-dvd:n från 2004. De sistnämnda är inte direkt något att skriva hem om, och i synnerhet balladen Run! känns svag. Det är inte för att den är dålig, utan för att U.D.O. är näst intill en mästare på att leverera intressanta ballader och ställt mot tidigare sådana framstår det här som en standardballad enligt mallen för valfritt heavy metal-band.

Det nya materialet låter… Inte så nytt. Känslan av överblivet material från Dominator slår mig direkt. Inget ont i det på sätt och vis – det är en bra skiva – men de här två hade i så fall inte varit i skivans toppskikt och dessutom känns ljudet på EP:n ”stelare”.

Nja, slutomdömet blir att den här blandningen av nytt och gammalt känns som en aptitretare utan bett och det är bara att hoppas att REV-Raptor innehåller starkare låtar än dessa. Kraven är nämligen höga på herr Dirkschneider & co. Precis som det ska vara.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

04 2011

Your Comment