Utsökt svensk popgudinna

Lykke Li Wounded Rhymes (Ll Rec/EMI)
Lykke Li ”Wounded Rhymes” (Ll Rec/EMI)

betyg 4

Svenska Lykke Li spelar i samma liga som Robyn när det gäller naturbegåvad talang och internationell gångbarhet. Lykke Li besitter en känsla och en excentrisk stil utöver det vanliga som gör att jag skulle vilja använda uttryck som ”bisarrt bra”. Debutalbumet Youth Novels (2008) var något av en popsensation och nya plattan Wounded Rhymes är inte sämre den. Det finns en mognad, ekleticism och en innerlig själ i det hela som för tankarna till namn som Kate Bush, PJ Harvey och Florence and the Machine. Ja, så bra är Lykke Li. Ny plattan har på ett raffinerat vis ekon från alla möjliga håll i pop- och musikhistorien. Albumet är starkt rymtorienterat, men samtidigt med utsökt melodier i princip rakt igenom. Så gott som alla låtarna ter sig som potentiella moderna klassiker. Man tappar nästan andan.

Lyssna på: ”Youth Knows No Pain”, ”I Follow Rivers”, ”Get Some”.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

03 2011

Your Comment