Lyssningsvärd skiva om USA:s arbetarklass

Otis Gibbs Joe Hills Ashes (Rootsy/Warner)
Otis Gibbs ”Joe Hill’s Ashes” (Rootsy/Warner)

betyg 4

Otis Gibbs är inte någon nybörjare. Joe Hill’s Ashes är hans sjunde album. Han skriver allt material själv och spelar gitarr i sitt sexmannaband.

När man läser om skivan på Ginza får man intrycket att det är utpräglad fokmusikdominerad musik med rötterna i Woody Guthrie och Joe Hill. Det stämmer bra vad gäller hans texter men inte i musikgenren där det istället handlar väldigt mycket om country.

Texterna handlar om arbetarklassen i USA något som väl inte är särskilt vanligt idag vilket gör skivan spännande och lyssningsvärd. När jag har lyssnat ett antal gånger för att ta till mig texterna bättre så märker jag att även melodierna harmonierar.

Börje Holmén

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

03 2011

Your Comment