Melodi och känsla

Mr. Big What If... (Frontiers/Cosmos)
Mr. Big ”What If…” (Frontiers/Cosmos)

betyg 4 
 
Eric Martin (sång), Paul Gilbert (gitarr), Billy Sheehan (bas) och Pat Torpey (trummor). Om jag börjar recensionen med bandmedlemmarnas namn så vet alla läsare vad som väntar: melodi och känsla med kvalitet i framförandet. Och självklart individuella prestationer av yppersta klass.

Låtblandningen är sig lik sedan tidigare: uptempo, midtempo och ballader. Ett typexempel som visar vad Mr Big står för är Around The World med flera smakfulla bas- och gitarrdueller, vilka lyfter låten till oanade höjder. Smaskigt!

Övriga låtar värda att nämnas är American Beauty – fartfylld med goa’ trummor, As Far As I Can See – melodiös godbit kryddad med ett utsökt gitarrsolo och I Won’t Get In My Way – med framträdande basspel och precis den typ av låt som passar Erics röst bäst.
Jag måste också nämna producenten Kevin Shirley (Iron Maiden, Dream Theater, Rush m.fl.) som fått till ett mycket fräscht sound.
Att betygsfemman uteblir beror på att det här trots allt inte är en skiva som så att säga uppfinner hjulet, och dessutom är dom två sista låtarna (I Get The Feeling och Unforgiven) lite väl enkelspåriga.

Det finns comeback- och/eller återföreningsskivor som inte är i närheten av förväntningarna (som Kiss med ”Psycho Circus”) men What If är glädjande nog ett mycket vitalt livstecken från ett band som fortfarande kan leverera. Det låter dessutom som att bandmedlemmarna har roligt att spela tillsammans och kan man sända ut sådana signaler till lyssnaren så har man lyckats.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

03 2011

Your Comment