The Strokes i högform

The Strokes Angels (RCA/Sony)
The Strokes ”Angels” (RCA/Sony)

betyg 4

Efter ep:n The Modern Age (2001) och debutalbumet Is This It (2001) hajpades New York-bandet The Strokes stort av alla hippa musikkritiker världen över och sågs som rockmusikens räddare och tronarvingar till klassiska New York-band som Velvet Underground och Television. De här förväntningarna blev förstås omöjliga att leva upp till och med de efterföljanden plattorna tappade The Strokes mark och nyare band tog deras plats i rampljuset.

Men The Strokes har aldrig gjort ett dåligt album och har med tiden också blivit underskattade i relation till den tidigare hajpen, i mitt tycke. Nya albumet Angles är det fjärde i ordningen och låter lite som en exposé över eller blandning av föregående album. Det påminner även en del om sångaren Julian Casablancas elektroniskt färgade och vitala soloplatta Phrazes For The Young från 2009. Det här är The Strokes i högform, helt enkelt – ett band med ett unikt sound och en växande låtskatt.

Lyssna på: ”Undercover of Darkness”, ”Taken For A Fool”.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

03 2011

Your Comment