Elekronisk skäggrock av Kleerup

Me And My Army Thank God for sending demons (Parlaphone/EMI)
Me And My Army ”Thank God for sending demons” (Parlaphone/EMI)

betyg 3

Sverige är nuförtiden inte direkt någon underutvecklad liten bananrepublik på nordliga breddgrader, när det kommer till att skapa populärmusik med bärkraft och gedigen kvalitet. Nej, det spottas nästan på löpande band ut stilsäkra och enormt medvetna, välgjorda produktioner. Trubbeltyngda producentdemonen och musikskaparen Andreas Kleerups nya band Me and My Army och dess debutplattan Thank God For Sending Me Demons är ett typiskt exempel på det här.

I förhandssnacket har bl.a. referenser som Fleetwood Mac:s excessplatta Tusk och Phil Lynotts soloalbum från tidigt 80-tals omnämnts. Det finns här också en folk- och skäggrocktendens kombinerat med ett sound som låter som en lite rockigare variant av Kleerups egen självbetitlade elektroniskt dominerade soloplatta från 2008. På Thank God For Sending Demons varvas sånger med några instrumentala stycken och man kan inte säga annat än att Kleerup besitter en fingertoppskänsla utöver det ordinära. Sången delas mellan flera i bandet, däribland även Kleerup.

Lyssna på: ”Chemicals”, Thank God For Sending Demons”, ”The Only One”.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

03 2011

Comments are closed.