Nytt, fräscht och teaterdramatiskt

Anna Calvi Anna Calvi (Domino/Playground)
Anna Calvi ”Anna Calvi” (Domino/Playground)

betyg 4.5

Inledande tonerna på det självbetitlade debutalbumet får mig att tänka på den mest sköna röst i nutid, Catpower. Sedan blir det allt ifrån skrammeljazz till catchiga popdängor.

Hennes röst är vibrerande som kompas av hennes dånande Telecaster, som bara växer fram och emellanåt blir det svulstigt. Det påminner om ett lokalt band ifrån Karlstad som kallade sig Misto; idag är det nog bara Salvadori Fantastico (Anna Andersson) som hon kan mäta sig med.

Musikaliskt hamnar hon bland PJ Harvey, Björk och The Pretenders. Visst finns det spår av Nina Simone och alla de gamla rösterna som en gång var på tapeten – men det här är ny, fräsch och teaterdramatisk popmusik av den bästa sorten.

Det är cool pop’n roll. Hon är värd mediehypen. Helt klart!

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

01 2011

Your Comment