Njutningsbar domedagsstämning

Triptykon Shatter EP (Century Media/EMI)
Triptykon ”Shatter” EP (Century Media/EMI)

betyg 4                              Spotify

Sångaren, gitarristen och huvudsaklige låtskrivare Tom Gabriel Warrior (Hellhammer, Celtic Frost) personifierar mörkret – när han tar ton känns det som att domedagen är här. Krydda det med stämningsfull kvinnosång som utgör en finfin kontrast = inledande titellåten Shatter, som är en riktig höjdare.

Fullängdsdebuten Debuten Eparistera Daimones lovordades av fans och media, och EP:n Shatter är ett smart grepp för att bibehålla intresset (inte minst för vinterns USA-turné).

I Am The Twilight har skön pratsång i verserna och vanlig sång i refrängen, vilket är en bra kombination. Men det bästa med låten är ändå Norman Lonhards coola trummspel.

Däremot tycker jag inte att Crucifixus är så mycket att hänga i granen, för den känns mest som ett ljudexperiment. Den får dock ändå knappt godkänt tack vare dom skönt ”skumma” munkrösterna under andra halvan.

Sedan har vi också dom två Celtic Frost-livelåtarna Circle Of The Tyrants och Dethroned Emperor och är förstås lika skönt udda som vanligt.

Det finns hopp om bra framtida musik signerad Triptykon, trots eller rättare sagt tack vare svårslagen domedagsstämning.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

01 2011

Your Comment