Heavy metal-veteraner ”thrashar” till det

Helstar Glory Of Chaos (AFM/Sound Pollution)
Helstar ”Glory Of Chaos” (AFM/Sound Pollution)

betyg 3 
 
Sångaren James Rivera och resten av bandet är något av en institution inom den lite hårdare delen av det omfattande musikträdet som kallas heavy metal. På nya Glory Of Chaos är musiken dessutom mer thrashinfluerad (typ ett melodiösare Exodus) än tidigare och det är till bandets fördel.

Enstaka favoritlåtar är svåra att finna efter en handfull genomlyssningar, men det går inte att blunda för Alma Negra – en fantastisk uppvisning av Rivera som visar att det trots många år i branschen är möjligt att fortfarande vara i den absoluta rösttoppen. Och att Summer Of Hate drar mer åt mid tempo-hållet känns inte helt fel, i och med att den då bryter mönstret en aning och därmed ger variation.

Ska man anmärka på något så är det – som i så många liknande fall – bristen på låtar som sticker ut. Det känns mer som en jämn massa, förvisso en mycket stabil och till största delen angenäm sådan.

Mitt korta slutomdöme lyder som följer: en alldeles utmärkt skiva att headbanga till. Och som ett tips kan nämnas att jag är helt övertygad om att skivan växer för varje lyssning.
 
Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

01 2011

Your Comment