Levererar vad man kan förvänta sig

Stalingrad Cowgirls ”Kiss Your Heart Goodbye” (Warner)

betyg 3.5                             Spotify

Den finska pop-punkrock-trion från Finland släppte under året sin andra fullängdare och det tjejerna levererar i Kiss Your Heart Goodbye känns intressant, men ändå inte tillräckligt nytt för att man ska röna någon större framgång.

Men Stalingrad Cowgirls är bra. Bättre än de flesta kvinno-baserade punkrock-grupper som finns på marknaden idag. Man öser på och levererar precis det man kan förvänta sig, vilket också kommer glädja de redan frälsta.

Vad bjuds vi då på i låtväg? ”Bad Luck” är nog den låt som känns intressantast från albumet och även den som känns argast och sticker ut mest. Överlag blir skivan mycket bättre mot slutet, under fyra sista låtarna. ”Fool” känns som en typisk pop-punkrock-hit och är även skivans starkaste spår. ”Bad Luck” och ”Not OK” är av det argare punkslaget och den sista låten ”Ride With Me” är en lugnare avslappnande låt som passar perfekt som avslutning i en annars tempostark låtlista.

Den första halvan av skivan känns absolut inte som den mest genomarbetade samling låtar jag hört, utan står för det mindre intressanta och gamla i repertoaren. Men överlag ett gott jobb med albumet. Bandet ska även ha en eloge för att man lyckats komma på ett av musikhistoriens coolaste namn.

Tobias Blixt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

12 2010

Your Comment