Re-armerade masar

Sabaton
Sabaton ”Re-armed editions” (Black Lodge/Nuclear Blast/Sound Pollution)

betyg 3.5

Masarna i Sabaton gör under november och december ett flertal konserter på hemmaplan, inbegripet en alldeles egen kryssning med M/S Galaxy. Den lär vara slutsåld, så all lycka till den som fått tag i biljett. Sverigekonserterna är endast en del i den stora World War Tour på dryga 100 konserter de har genomfört under 2010, en turné som varit enormt framgångsrik ute i Europa.

Under tiden har de hunnit skaffa sig full kontroll över den egna backkatalogen och återutgivit de fyra tidigare albumen Primo Victoria, Attero Dominatus, Metalizer och The Art of War. De har remastrats (vilket blir re-armed enligt Sabatons terminologi) och försetts med diverse bonusspår som exempelvis covern Långa bollar på Bengt och Sabatons version av svenska nationalsången, inspelad live på Sweden Rock. Varken dessa eller övriga bonuslåtar är det emellertid som gör det mödan och ångesten värt att tömma plånboken så här i adventstid och alltså införskaffa sig dessa fyra ganska jämnbra plattor. Nä, snarare ljudet då som faktiskt blivit hörbarligen snäppet bättre, särskilt vad gäller de två första skivorna. Saknar du någon av dessa är det således den remastrade du bör införskaffa.

Sabatons svulstiga krigsromantik med marschliknande allsångsrefränger har en viss tendens att bli en aning tröttande i längden, men godbitar som exempelvis Ghost Division, Primo Victoria, Hellrider, Rise of evil, Panzer battalion och 40:1 kan jag höra hur många gånger på raken som helst.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

12 2010

Your Comment