Något mörkare än tidigare givar

Monster Magnet ’’Mastermind’’ (Napalm/Border)
Monster Magnet ’’Mastermind’’ (Napalm/Border)

betyg 4

Monster Magnet är för mig ett band som jag upptäckte ganska sent. Givetvis har jag hört Space Lord tusentals gånger i mitt liv, men jag har aldrig riktigt brytt mig om att kolla upp dem mer. Nu när de släpper albumet Mastermind så kan jag inte låta bli att tycka att jag varit lite dum som inte lyssnat mer på detta band. Det finns otroligt mycket som är bra här alltså.

För att börja med något så vill jag nämna frontmannen själv (som kanske egentligen ensam står för vad Monster Magnet är) Dave Wyndorff. Kvinnokarl och en riktig rocker är han känd som, men nu har han lagt på sig ett stort antal kilon. Till följd av hans medicinering för drogavvänjning så har han inte lika lätt att bränna fett. Jag såg bandet på Metaltown för tre år sen och det var ingen sexmagnet längre men vad spelar det för roll. I den just nu feta kroppen så gömmer sig en riktig röst av guld. Den är så otroligt bra och fyller sitt syfte i musiken alldeles perfekt. Musiken är växlande bredbent rock som inte, lyckligtvis, blir gubbig, utan den känns uppstudsig och fräsch. Mer tempolåtar varvas med långsammare låtar som bygger upp fina stämningar. Den känns också något mörkare än tidigare givar, som bl.a. märks i öppningslåten Hallucination Bomb.

De bästa låtarna på detta album är nämnda Hallucination Bomb, Bored with Sorcery, Gods and Punks, The Titan Who Cried Like A Baby, 100 Million Miles, Time Machine. Som ni ser så finns det en hel del bra låtar på den här skivan.

Detta är ett riktigt bra släpp från Monster Magnet, jag vet inte riktigt om det finns något att klaga på. Det vore kul att se Dave sjunga en lite annan genre, denna typ av rock kan lätt bli lite enformig, i Monster Magnets fall om man ser till hela deras karriär. De har väl stått och stampat lite på samma mark ett bra tag nu. Detta är anledningen till att det inte blir högsta betyg, men skivan är väl värd 4/5 djävulshorn.

Martin Engström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

12 2010

Your Comment