Thrashveteraner i imponerande comeback

Forbidden Omega Wave (Nuclear Blast/Warner)
Forbidden ”Omega Wave” (Nuclear Blast/Warner)

betyg 3.5

Det är alltid trevligt när gamla hjältar visar att dom kan leverera trots stigande ålder och – i vissa fall – rejäla ökningar av midjemåtten… Efter att färska Omega Wave, signerad Bay Area-thrashveteranerna i Forbidden, snurrat x antal gånger i cd-spelaren är det bara att konstatera att bandet i allra högsta grad är relevanta år 2010.

Redan introt Alpha Century är gåshudsframkallande och som lyssnare drömmer man sig bort till att vara en del av publiken på en framtida Forbidden-konsert. En skön känsla. Och sedan brakar det loss med Forsaken At The Gates, som är som en mix av allt som kännetecknar bandet på bästa sätt: sång i världsklass, snabbt gitarrspel och grooviga trummor.

Och det finns flera låtar i samma stil, exempelvis dom njutbara käftsmällarna Overthrow, Immortal Wounds och avslutande titelspåret Omega Wave.

Det är inget tvivel om att det här är en mycket stark comeback, men den lider av en svaghet i mitten som inte ens en stark upphämtning på slutet fixar. Och så är det förstås i det närmaste omöjligt att överträffa klassikerna Forbidden Evil och Twisted Into Form. Men med Omega Wave har man i alla fall gjort ett mycket tappert försök, och kommit en bra bit på vägen.
Kommande turné lär bli ett triumftåg världen över, var så säkra. Välkomna tillbaka, Forbidden!

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

11 2010

Your Comment