Den perfekta livekonserten

 

Slipknot ”(Sic)nesses – Live at Download” DVD (Warner)

 betyg 4.5 
 
Ja, jag känner att jag utan att darra på manschetten kan skriva ovanstående rubrik. Varför? Jo, som argument har jag platsen (Download, England 2009), publiksiffran (80.000), en påkostad show och framför allt en alldeles enastående låtlista.

Ur sistnämnda skattkista (läs låtlista) nämner jag dessa godbitar framför dom andra: (sic), Eyeless, Before I Forget, The Blister Exists, Psychosocial, People = Bullshit och Surfacing. Men visst, egentligen skulle jag kunna räkna upp hela låtlistan – precis så bra är (sic)nesses.

Ljudet är exemplariskt: det låter live rakt igenom (men liiiiite mer publikljud hade inte skadat) och bandet är i toppform. Bildskärpan och redigeringen går det inte heller att klaga på: det är precis som man vill att det ska vara.

Som bonusmaterial finns videos som spelats in för singlarna från senaste skivan All Hope Is Gone, och det är kul att njuta av dessa ögon- och öronupplevelser.

Dessutom finns som bonusmaterial också orsaken till att det inte blir maxbetyg: turnédokumentären. Som vanligt när Shawn ”Clown” Crahan är i farten är det ”konstnärligt” ut i fingerspetsarna. Själv har jag svårt att förstå storheten i exempelvis fyllelekar backstage… Nej, då hade det varit betydligt intressantare med intervjuer med bandlemmarna, och då gärna med fokus på tragiskt bortgångne Paul Gray (R.I.P.).

Sistnämnda minus är dock egentligen en anmärkning i marginalen, för på (sic)nesses ska fokus vara på konsertdelen och då är det ingen tvekan: det finns inget annat alternativ än att köpa den. Gör det! Ett bättre alternativ till njutning för ögon och öron går knappast att hitta.
 
Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

11 2010

Your Comment