Popdebut utan pardon

Lissie Catching a tiger (Sony)
Lissie ”Catching a tiger” (Sony)

betyg 4

28-åriga Lissie fullängdsdebuterar här med ”Catching a tiger”, hon har tidigare släppt en EP som kom förra året. Hon levererar smart och egensinnig trevlig gitarrbaserad popmusik som står mer i skuld till gammal pop än till den nyare popen. Detta till trots känns Lissies musik både modern och intressant. Att Lissie själv skrivit alla 12 låtarna själv eller tillsammans med andra märks i att låtarna både känns ärliga och personliga.

Det är en jämnbra platta men det är några låtar som står ut lite mer än de övriga och det är singeln ”When I’m alone”, ”Bully”, ”Loosen the knot” och  skivans absoluta höjdpunkt är låten ”Cuckoo” som jag helt enkelt förälskat mig i.

“Catching a tiger” borde tilltala alla som gillar bra popmusik. Den här skivan kommer att lysa upp i höst- och vintermörkret och jag väntar mig en minst lika bra uppföljare.

 Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

11 2010

Your Comment