Kan var ett av höstens bästa soundtrack

The Concretes WYWH (Licking Fingers/Playground)
The Concretes ”WYWH” (Licking Fingers/Playground)

betyg 4

Detta är Concretes fjärde album, och jag har inte hört någon av de tidigare tre. Isåfall bara något lösryckt spår på radio eller tv som hamnat i ett av hjärnans mörka små hörn. Ändå tycker jag att jag  känner igen allt på plattan sen tidigare. Är det för att det är svensk pop med det där lilla nordiska vemodet som vilar över stora delar av materialet på WYWH ? Eller är det Lisa Millbergs återhållna svala röst som ibland ligger farligt nära fryspunkten, men på ett skönt sätt. Det kan också vara så att WYWH innehåller en massa bra melodier som  kommer att fastna så småningom. Concretes har också plockat fram coola discotakter här och var, som har ett lägre tempo än vad dansgolvet fodrar.  Ändå är de både dansvänliga och inte. De bästa exemplen på detta är Good Evening och All Day. Säkert kommer någon av dessa förträffliga låtar att dyka upp på filmduken eller i något svalt livsstilsmagasin i tv. Skönt avslappnade spår är också Oh My Love och höstmörka Sing For Me. WYWH kan var ett av denna hösts bästa soundtrack.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

11 2010

Your Comment