Death metal med tvära kast

 

Severe Torture Slaughtered (Season Of Mist/Sound Pollution)
Severe Torture ”Slaughtered” (Season Of Mist/Sound Pollution)

betyg 4

Det gäller att vara på tårna när man lyssnar på holländska (!) death metal-veteranerna Severe Torture och deras Slaughtered. Höghastighetsriffen och den för genren typiska growlsången varvas med oväntade instrumentala partier, ofta i ett lugnare tempo. Helt klart ett intressant grepp som ger en välbehövlig extra dimension till låtarna.

Bästa låtarna är finfina höghastighetsprojektilerna Unholy Misconception, Deride Jesus och Incarnation Of Impurity, varav den förstnämnda är något av en mall för den perfekta death metal-låten.

Skivans 38 minuter speltid är alldeles lagom för att ge öronen/huvudet den perfekta dosen av brutalitet. I en genre där Cannibal Corpse regerar tillhör Severe Torture helt klart skaran av potentiella tronarvingar.

Men en mycket viktig detalj saknas nästan helt och hållet på Slaughtered: basen. Det är absolut inget fel på själva ljudet i övrigt, nej då, skivan har ett för genren förvånansvärt ”luftigt” sound. Men ett lagom mullrande basljud hade inte skadat…

Den som mer än gärna lyssnar på Cannibal Corpse (och varför inte Napalm Death) gör bäst i att kolla upp Slaughtered. Att inte göra det vore ett misstag, jag lovar.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

11 2010

Your Comment