Brittiska AOR-legendarer tillbaka

 

Strangeways Perfect world (Frontiers/Cosmos)
Strangeways ”Perfect world” (Frontiers/Cosmos)

betyg 3

1989 kom det melodiska brittiska hårdrockbandet Strangeways med sitt andra album Native Sons som hyllades av musiktidningen Kerrang som ”the greatest and most preciously perfect AOR album of all time”. På debuten hade Tony Lidell sjungit, men därefter tog amerikanske Terry Brock vid efter att ha övertalats av bandets producent Kevin Elson (Journey, Europe) att gå med. Native Sons sålde dock inte i nivå med den översvallande kritiken och det stora genombrottet kom aldrig, även om bandet därefter släppte ytterligare ett par högkvalitiva album.

Nu är Strangeways efter bortåt tjugo år tillbaka med en återföreningsplatta med Brock på sång – Perfect World. Och i en perfekt värld hade denna nya skiva kanske toppat de tidigare, men även om den är kompetent är den tyvärr ganska tam. Bästa låten heter ”Movin’ On”. Det kan dock vara en god idé för intresserade att kolla upp Strangeways backkatalog.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

11 2010

Comments are closed.