Snäll AOR för mogna lyssnare

 

EBC ROXX Winners Vol. 1 (J.R. Blackmore Records)
EBC ROXX ”Winners Vol. 1” (J.R. Blackmore Records)

betyg 2
 
Formel 1-inspirerad melodiös radiohårdrock av veteranen Tony Carey (sång, bas) i samarbete med J. R. Blackmore (gitarr) och Ela (sång). Kan det vara något? Ja, för den som tycker om snäll AOR för mogna lyssnare.

De två första låtarna är ganska fartfyllda med små Deep Purple-vibbar, och då tänker jag i första hand på ”orgelmattan” i Fly.  Your Last Dance är en mycket stillsam ballad som passar herr Carey perfekt. Den har också ett av skivans bästa gitarrsolon med mycket känsla. Men dom flesta låtarna flyter ihop till en enda ”radiomassa”…

Blackmore den yngre kan helt klart spela sologitarr, men han har en bra bit kvar till pappa Ritchie (som i och för sig spelar snällare musik än sonen nuförtiden). Tony Carey har en hes röst som inte klarar högre toner, vilket är en svaghet i AOR-sammanhang, men det vägs upp av Elas ljusare/högre stämma.

Som första projektrelease från EBC ROXX är Winners Vol. 1 helt ok, men det är inget man hoppar högt över. Med andra ord hoppas jag på att en eventuell (trolig?) uppföljare kommer att låta vassare. Slutligen går det inte att komma ifrån känslan av att det – med största sannolikhet – är en trummaskin som sköter jobbet, och det är aldrig kul…

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

10 2010

Your Comment