Saknar variation

Ed Kowalczyk Alive (Ear/Playground)
Ed Kowalczyk ”Alive” (Ear/Playground)

betyg 2

Ed Kowalzcyk är vad jag lite slarvigt brukar kalla en turbosångare, men en enastående sådan. Han sjunger med en klarhet och styrka som man ibland hittar i hårdrocksfacket. Nu har han ju också under många år frontat det amerikanska arenarockbandet Live.

Alive däremot är hans första soloalbum, som inleds  lovande med Drive. Sen blir det inte bättre, utan bara en lång radda av upprepningar. Jag har svårt för sångare som vräker på hela tiden, det kanske är imponerande men för mig räcker det inte. Det måste finnas variation och känsla. Dessutom trycker hans band på hela tiden för att matcha Eds massiva röstresurser.

Jag saknar skillnader i tempo, en rikare produktion med fler instrument inblandade. Det här är inte min kopp av te, även om jag är småimpad av rösten. Det berör mig inte helt enkelt. Det tycker jag musik ska göra. Punkt och slut.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

09 2010

Your Comment