Folkinspirerat

Eluveitie Everything Remains (As It Never Was) (Nuclear Blast/Warner)
Eluveitie ”Everything Remains (As It Never Was)” (Nuclear Blast/Warner)

betyg 3.5

Det schweiziska bandet Eluveitie släpper nu sitt femte och i kretsarna mycket efterlängtade album. Bandet som nått stor framgång med sin pagan/folk metal säger sig nu ha skapat det perfekta Eluveitie-albumet.

Det råder ingen tvekan om att männen och kvinnorna bakom bandet alla är skickliga musiker, och man leker med en mängd instrument i låtarna. Förutom att blanda in traditionella instrument i  kompositionerna använder man sig även av det numera utdöda språket galliska på en del ställen.

Folkinspirerad metal är något jag alltid varit svag för, men för mig funkar ändå inte ”Everything remains” fullt ut. Jag har svårt att fångas av musiken och det blir inte riktigt så perfekt som de själva vill beskriva det. Albumet är proffsigt genomfört och med tanke på namnen som varit inblandade i färdigställandet så kan man egentligen inte vänta sig något annat; även om de har en liten bit kvar till den absoluta toppen. Man blir nöjd men inte lyriskt helt enkelt.

Några riktigt fina låtar finns dock på plattan, exempelvis titelspåret ”Everything Remains As It Never Was”, ”Quot The Raven” och ”The Liminal Passage”; varav den sistnämnda, ett litet mysigt ”outro”,  är ett grymt vackert litet stycke musik.

Tobias Blixt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

09 2010

Your Comment