Erik använder sin röstkapacitet fullt ut

Erik Grönwall ”Somewhere between rock and a hard place” (Columbia/Sony)

 betyg 2                                   Spotify

Så här på sensommaren kommer äntligen släppet av Idol-Erik Grönwalls andra skiva. Den bjuder på en härligt positiv och småbusig attityd. Denna sockersöte tonårsidol går i samma spår som på föregående album, du får tillbakalutade, välsjungna och känslosamma rocklåtar.

Låtarna är välskrivna och välputsade och Erik har fått hjälp av erfarna låtskrivare så som Joey Tempest, Nicke Borg, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson och KISS-legenden Paul Stanley. Erik använder sin röstkapacitet fullt ut på ett par ställen i varje spår. Många med potential att bli radiohits under hösten och vintern. Uphill Climb (Tempest) bjuder på en klassisk power-ballad med enkel melodi och bra trumpartier av Peter Månsson. Första singeln Crash and Burn har sköna influenser av Goo goo Dolls och det traditionella svenska rocksoundet. When You Fall öppnar med en Foo Fighters-gitarr. Sammetslen sång följer men tyvärr tar refrängen aldrig upp tempot. Titelspåret Somewhere Between a Rock And a Hard Place (Nicke Borg) är en skön akustisk melodi med partier i både moll och dur. Övriga låtar känns igen som mainstream rock men utan att imponera eller göra något större intryck.

Martin Henning

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

09 2010

Your Comment