Daughtrys fullpoängare nu med extra allt

Daughtry ”Leave this town (Tour Edition CD+DVD)” (RCA/Sony Music)

betyg 5                                               Spotify

Turnéaktuella Daughtry spelar på Debaser Medis i Stockholm den 7 oktober och med sig på turnén har man en nyförpackad utgåva av fjolårets ”Leave This Town”. Nu får man förutom själva albumet också en DVD med alla hitsen samt 3 på-köpet-låtar som i kategorin ”bonus tracks” är ovanligt bra och alltså inga ”fillers”. När man bjuder på så mycket extra finns inga ursäkter längre: KÖP!

Idag den 8 september släpps ”Leave This Town (Tour Edition)”  i butik.

Det amerikanska rockbandet bildades för fyra av år sedan av Chris Daughtry och 2006 släppte bandet sitt debutalbum ”Daughtry” som blev det snabbast säljande debutrockalbumet i USA. Albumet låg etta under två veckor i sträck på Billboard 200 och sålde 5 x platina och flera singlar toppade listor världen över. Totalt sålde de över 7,5 miljoner album och singlar.

Här i Sverige hade man fyra hits med ”It’s Not Over”, ”Home”, ”What About Now” och ”Over You”. I och med dessa blev Daughtry det mest spelade utländska bandet på svensk radio 2006. I november året därpå spelade de på ett utsålt Klubben/Fryshuset i Stockholm.

Förra sommaren kom uppföljaren ”Leave This Town” som även den gick rakt upp på första plats på Billboard 200 och singeln ”No Surprise” toppade hitlistor. Tredje singeln ”September” släpps i dagarna till radio i Sverige.

Daughtry består av: Chris Daughtry (sång), Josh Steely (gitarr), Brian Craddock (gitarr) och Josh Paul (bas).

Här följer vår recension av plattan från när den släpptes i sitt enkla originalutförande förra sommaren:

Chris Daughtry är killen som kom fyra i amerikanska Idol och på många sätt öppnade dörren för den tyngre rocken i amerikansk mainstream TV och radio. Jag har följt Chris och hans band DAUGHTRY ända sedan debutskivan kom för drygt 3 år sedan (läs 4 år sedan) och jag har verkligen gillat det jag hört. Karln har en grym röst samt en riktig fingertoppskänsla för att skriva kioskvältar-hits.

Jag satt verkligen och höll tummarna att ”Leave this town” skulle hålla måttet då mina förväntningar var högt ställda. Som tur var blev jag inte det minsta besviken. Vilken kalasplatta! Här bjuds på samma tunga radiovänliga rock som på första given. Dock känns allt mer sammansvetsat, lite tightare, lite tyngre, ja lite bättre helt enkelt. De enda som kan mäta sig i just den här typen av amerikansk rock är nog Nickelback, men jag undrar om dom inte får sig en smäll på fingrarna med den här plattan. Jag tror dock inte det råder någon rivalitet mellan banden då sångaren i Nickelback, Chad Krueger, medverkat som låtskrivare på låten ”No Surprise”.

Av de 12 spåren skulle man utan problem kunna plocka ut ett helt gäng möjliga hitsinglar. Låtsnickrandet är verkligen inget som lämnats åt slumpen; kvalitet rakt igenom. Låtarna är som gjorda för de stora arenorna eller för att spelas tokhögt i en nedcabbad bil. Ett par klockrena ballader finns med på skivan och jag gissar att de kommer spelas flitigt i både svensk och utländsk radio inom kort.

Jag har otroligt svårt att plocka ut några särskilda guldkorn på den här skivan, då i mina öron de flesta låtarna är guldklimpar. Måste jag välja en favorit får det nog bli ”Every time you turn around”.

För en person som inte uppskattar den här typen av amerikansk bredbent rock kanske mitt toppbetyg kan verka lite väl generöst. Men det struntar jag i – jag älskar den här plattan!

Anders Larsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

09 2010

Your Comment