Kan vara början på något riktigt stort

Broken Bells Broken Bells (Columbia/Sony)
Broken Bells ”Broken Bells” (Columbia/Sony)

betyg 4

Ibland händer det bara att det plötsligt funkar, att alla kuggarna kuggar i. Att alla bitarna liksom faller på plats.

Broken Bells är ett sådant exempel. Ett musikaliskt möte mellan producenten  Brian Burton, kanske mer känd som Danger Mouse och exsångaren i indiepopgruppen Shins, James Mercer, resulterar i ett alldeles utmärkt litet popalbum. Det är inte ofta sånt händer numera. Ofta är det en eller två  hits som får den otacksamma rollen att försöka bära upp ett helt album. Men på Broken Bells debutplatta vimlar det av utsökta poppärlor ibland med modern psykedelisk touch. James Mercer är en oerhört mångsidig  sångare som sjunger med en klarhet och säkerhet som är få förunnat. Arrangemangen på de tio låtarna som albumet innehåller är mångsidiga med ett brett ljudbildspektra som känns nytt men som samtidigt hämtar små guldkorn från pop- och rockhistorien som de sedan väver in i sin egen popmusikvärld med gyllene  ramar.

Nu återstår att se om Brokens Bells bara är ett musikaliskt möte, som sedan ebbar ut i intet. Det kan också vara början till något riktigt stort. Hoppas kan man !

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

08 2010

Your Comment