Klassisk metal av den gamla skolan

Enforcer Diamonds (Earache/Sound Pollution)
Enforcer ”Diamonds” (Earache/Sound Pollution)

betyg 4

Svenska Enforcer från Arvika spelade tillsammans redan 2004 men det skulle dröja till 2008 innan man släppte sitt första album. Musiken var redan då klassisk metal med mycket fart och coolt sound. Nu är man aktuella med albumet Diamonds som följer upp på samma koncept.

Redan vid första spåret Midnight Vice faller jag platt för den häftiga basen och liknelser med band som Iron Maiden är svår att inte dra. Bandet själva hävdar att Heavy Metal är tidlöst och jag är nu helt övertygad om att så är fallet. Man matar på med högoktaniga spår och bra riff skivan igenom. Jag kan dock förstå om vissa har svårt för sången till en början som kan uppfattas som lite gnällig och skrikig, men man lär sig att gilla den, nej älska den. Temat är likaså riktigt bra och det är svårt att inte gilla instrumentala låten ”Diamonds”. Ska jag peka på en favorit som man bör lyssna på först, för att få en bra uppfattning om vad Enforcer bjuder på så väljer jag ”Katana”, som kan vara den låt som kommer till att spelas mest i både bilen och på datorn för min del denna sommaren.

Gillar man klassisk metal och vill ha 10 snabba hits så är Enforcer ett måste för varje hårdrockare. Det är absolut dags för världen att omfamna Enforcer och fick jag bestämma skulle varje festival ha en bokning med vad som för mig just nu är Sveriges hetaste band.
Har man dock inte något intresse av den gamla skolan av hårdrock eller blir helt avtänd av band som Iron Maiden eller Anvil, då kan man avstå. Enforcer borde dock bredda sin låtlista lite, skapa variation, då kommer man bli en fullpoängare även på min betygskala.

Ricky Löfqvist

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

07 2010

Your Comment