Bra blandning finstämd popmusik

Citizen K  ”A bit further up north” (Paraply/Plugged)

 betyg 4

Klas Qvist eller Citizen K som han kallar sig följer nu upp den hyllade plattan ”Meet Citizen K – Somewhere up North” (fick en 4:a av Hasse Carlsson här på nyaskivor.se) med en fyralåtars EP som han kallar för ”More Citizen K – A Bit Further North”. Jag har inte hört det hyllade albumet, men efter att ha spenderat en tid med den här fantastiska EP:n är jag övertygad om att jag kommer söka mig fram till albumet inom en inte allt för avlägens tid.

”More Citizen K” består av albumetspåret ”Badfinger” som här delar rum med låtarna ”Driftwood”, ”City Of Dreams” och ”Barbara”. Låtarna utgör en bra blandning av finstämd popmusik som för tankarna tillbaka till 60-talets mest förbisedda popgiganter, som en blandning av Dennis Wilson (som också är upphovsmakaren till Barbara) och Gene Clark. Bästa låten tycker jag är ”City of Dreams”.

Vare sig Citizen K är en gammal eller ny bekantskap tycker jag att du omgående ska besöka hans myspacesida (Klicka på omslaget ovan). Där kan du själv höra den här fantastiska EP:n (i skrivande stund ligger hela EP:n online) och bestämma själv om du tycker det är värt att skaffa EP:n och kanske även fullängdsalbumet. Dessutom kan du läsa hans roliga beskrivning om sig själv, den rekommenderas.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

06 2010

Your Comment