Öppnar ditt musiköra på vid gavel

Sarah Blasko As day follows night (Dramatico/Bonnier Amigo)
Sarah Blasko ”As day follows night” (Dramatico/Bonnier Amigo)

betyg 3

Sarah Blasko gör med detta album en storsatsning på Europa. Hon har en lång och gedigen karriär bakom sig ,  – down under. Till sin hjälp har hon den svenske producenten Björn Yttling  från poptrion Peter, Bjorn and John och en hög med svenska musiker. As Day Follows Night  är  en elegant och storslagen produktion med ett stort spektra av stilar och tempon i musiken. Jazziga instick blandas med cabarémusik, valstempon och mörkare vemodiga melodislingor.

I början ger musiken ett splittrat intryck. Det finns inget att hålla sig i och känna sig trygg. Men efterhand löser detta sig när man får förtroende  för Saras röst och hennes sätt att sjunga. Fram träder då en säker och nyskapande kvinnlig artist. Sedan måste man ge en stor guldstjärna till Björn Yttling för den suveräna produktionen som skapar stämningar med sina skiftande ljudlandskap.

As Day Follows Night är ett album som växer ju mer du lyssnar och öppnar ditt musiköra på vid gavel.  

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

05 2010

Your Comment