Ett av världens mest legendariska rockbands mest anonyma medlemmar

http://www.themcrookedvultures.com/us/front-splash
Them Crooked Vultures ”Them Crooked Vultures” (RCA/Sony)

betyg 3

Att Dave Grohl och Josh Homme hade lite påsar ihop är ju ingen nyhet. Men hur kom John Paul Jones in i bilden? Herrarna Grohl och Homme och ett av världens mest legendariska rockbands mest anonyma medlemmar bildar alltså denna s.k supergrupp. Har man medlemmar som är aktiva (eller har ett förflutet från) Kyuss, Queen Of The Stoneage, Foo Fighters, Nirvana och Led Zeppelin, får man faktiskt använda benämningen; ”Supergrupp”.

Hur låter det då?

Hm, en mer rättvis fråga är nog; ”hur förväntade jag mig att det skulle låta?”.

I mitt fall trodde (läs; önskade) jag nog det skulle vara en liten mer portion av herr Grohls sköna melodier och gitarrslingor, men …

Hade det marknadsförts som herr Hommes soloplatta med några kompisar hade det känts mer rättvist, men …

Hur låter det då?

Efter att ha gett plattan några rundor och mina första vanställda förhoppningar dynat ut så tycker jag det låter bra. Joshs skruvade gitarrspel och ännu mer skruvade gitarrljud genomsyrar hela produktionen, på gott och ont. Jag har förlikat mig med det och tycker det är skönt. Exakt vad herr Jones bidragit med låter jag vara osagt (läs; har jag ingen aning om) men på sättet de ”flummar ut” här och var på plattan så känns bra och inte helt ”Zeppelin främmande”.

Öppningsspåret heter ”No One Loves Me & Neither Do I”. Någonstans strax efter 2.40 in i låten kommer ett SAGOLIGT skönt riff, jag är svårt svag för sådana. Jag vet att det är töntigt men jag kan inte låta bli att höja volymen några varv och dra på mitt ”bredaste rockbarnsliga leende”. Övriga favoritlåtar, just nu, är ”Mind Eraser, No Chaser”, ”New Fang” och ”Gunman”.

Är du sugen på att se dessa rockikoner live kan du välja antingen Roskildefestivalen eller Peace and Love till sommaren.

Hasse Carlsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

04 2010

Your Comment