Värt många lyssningar

Porcelain ...as it were. Here and there (Porcelain Music)
Porcelain ”…as it were. Here and there” (Porcelain Music)

betyg 4

Septetten Porcelain från Österbotten i Finland spelar back to basics proggrock med nordiska folkmusikinfluenser som ett viktigt inslag. Stommen i musiken är gitarrer, bas, trummor och inte minst klaviatur: keyboards, hammond och synth. Charlotta Kerbs sång ovanpå det hela är en mix av Robert Plant och en kulande fäbodjänta. Värt många lyssningar bara det!

Plattan …as it were. Here and there inleds funkfärgat, fartfyllt med Lost in Haze men är till övervägande del en ganska lugn, melankolisk historia och lagom jammig som sig bör, från sorgsna andraspåret Parts över långa Someone and love med pratsång som ur en återberättad novell och ett smått briljant gitarrsolo, mystiska Markens Gröde till vackra sistaspåret Vinden, som är det enda skrivna på svenska.

…as it were. Here and there är en angenäm bekantskap som förhoppningsvis får den renommé den förtjänar.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

03 2010

Your Comment