Slätstruken radiorock

Joan Jett And The Blackhearts Greatest Hits (Blackheart/Sound Pollution)
Joan Jett And The Blackhearts ”Greatest Hits” (Blackheart/Sound Pollution)

betyg 2.5

Ledsen om jag trampar radiorockfans på tårna, men hur kul är det med 21 låtar i rad där (nästan) inte en enda av dom sticker ut från mängden..? Å andra sidan fungerar säkert många av låtarna bra som partymusik på en blandskiva (det vill säga blandat med andra artister). Vad som gör att en Joan Jett-samling inte lyfter är enkelt att svara på: hennes ”släpiga” röst kombinerad med inställsamma radiomelodier blir helt enkelt för mycket i stora doser.

Men det går inte att förneka att Joan Jett har en stor skara fans, inget snack om den saken. Hon har en enastående karriär bakom sig. En karriär som startade när hon var 15 år i bandet det ultimata tjejrockbandet The Runaways.

Och nyutgivna Greatest Hits inkluderar låtar från hela karriären: från The Runaways Cherry Bomb till 2006 års coverhit A.C.D.C. (Sweet). Bäst på skivan är utan tvekan I Hate Myself For Loving You. Även om den på flera sätt är en kopia på utslitna I Love Rock N Roll så står den på egna och betydligt fräschare ben. Snacka om medryckande! Och småcharmiga Cherry Bomb känns trots att den har många år på nacken fortfarande ganska kul. Sämst på skivan är att ganska många av låtarna är snubblande nära hissmusik, brrr…

Joan Jett har en image som rocktjej med attityd men tyvärr är det bara att konstatera att i händerna på skivbolag som – i och för sig fullt förståeligt – vill sälja skivor så har mycket av attityden slipats bort.

Säkerligen rockar en svettig konsert med Joan Jett betydligt mer än vad den här samlingen lyckas med. Varför inte på någon svensk sommarfestival? Se det som ett hett tips! För övrigt är det i sommar premiär för filmen om The Runaways med bland andra Hollywood-stjärnorna Kristen Stewart och Dakota Fanning.

Magnus Bergström

Fotnot: 0,5 av betyget (2,5) delas ut till den miljömedvetna förpackningen. Ett välkommet steg i rätt riktning av skivindustrin.

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

03 2010

Your Comment