Örongodis med melodier i fokus

http://www.myspace.com/wetrocks
W.E.T. ”W.E.T.” (Frontiers/Bonnier Amigo)

betyg 3.5

Tänk dig följande fight: I ena ringhörnan alla med fördomar mot så kallade projektgrupper. I andra ringhörnan Frontiers Records, skivbolaget bakom projektgruppen W.E.T. Vinnare: Frontiers Records på (nästan) knockout. Och det är förstås en logisk vinnare, för det är nämligen följande rutinerade herrar som rört ihop W.E.T.-ingredienserna till en välljudande AOR-gryta: Robert Säll (Work Of Art), Erik Mårtensson (Eclipse) och Jeff Scott Soto (Talisman, Yngwie Malmsteen med flera).

Inledande dubbelmackan med riviga Invincible och singellåten One Love sätter ribban högt. Det är rentav så att just Invincible är en av dom finaste stunderna i Jeffs långa karriär. Men bästa låten är suveräna Put Your Money Where The Mouth Is (stilpoäng för rolig titel). Närmare en perfekt AOR-låt med riv i går helt enkelt inte att komma. Underbart svängig! Och i början av låten gör herr Soto sin bästa David Coverdale-imitation när han ylar kraftfullt. Fina balladen One Day At A Time med ett gnistrande gitarrsolo borde ha fått avsluta skivan på ett snyggt sätt. Jag skriver borde, för därefter följer tre låtar som är orsaken till att betyget på skivan inte blir högre: det är tre i sammanhanget ganska slätstrukna låtar.

Slutintrycket blir hur som helst att W.E.T. slagit till med en lovande banddebut, inget snack om den saken. Törs man hoppas på någon eller några livekonserter framöver? För det vore synd om det enbart handlar om ett studioprojekt.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

03 2010

Comments are closed.