Melodiöst och ganska trallvänligt

Alkaline Trio This Addiction (Hassle/Sound Pollution)
Alkaline Trio ”This Addiction” (Hassle/Sound Pollution)

betyg 3

Alkaline Trio släpper nu sin sjunde fullängdare ”This Addiction”. Rent musikaliskt skulle man kunna placera dem någonstans i gränslandet mellan punk, skatepunk och MTV-punk i samma stil som Green Days senaste plattor. Det är melodiöst och ganska trallvänligt. Men trots att den känns producerad för MTV och radiostationer så är den här musiken inget som jag tror kommer gå hem hos kidsen. Det är lite för smalt och inte tillräckligt trallvänligt för det. Och det tackar jag för.

Plattan innehåller en hel drös låtar med personliga och starka texter, som alla ligger på den mörka planhalvan av tillvaron. Den låten som sticker ut mest rent textmässigt tycker jag är ”The American Scream” som handlar om en soldat som kom hem från Afghanistan och tog sitt liv vid sin mors grav. Ruggigt starkt! En annan låt som sticker ut både musikaliskt och textmässigt är öppningsspåret ”This Addiction” som är en skön punklåt om drogmissbruk och vägen tillbaka. Denna låt innehåller skivans starkaste refräng.

Jag gillar det här, även om några låtar på skivan inte är speciellt bra.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

03 2010

Your Comment