En dansk poporkester i tiden

Efterklang Magic Chairs (Rumraket/Playground)
Efterklang ”Magic Chairs” (Rumraket/Playground)

betyg 4

Magic Chairs är danska experimentella rock-/popgruppen Efterklangs tredje fullängdsalbum. Gruppen har sedan starten år 2000 blivit alltmer omtalade internationellt och ligger nuförtiden på det brittiska skivbolaget The Leaf Label. Efterklangs debutalbum Tripper (2004) är för övrigt The Leaf Labels snabbast säljande debutalbum någonsin.

Efterklang musik kännetecknas av orkestrala och svävande arrangemang med många olika instrument, som dock på nya plattan stramats åt en del i riktning mot tydligare poplåtar. Ljudmässigt påminner gruppens musik stundtals om Coldplays flummigare utsvävningar eller Brian Enos soloexperiment. Och det är inget fel i det. ”I Was Playing Drums” är ett exempel på en underbar låt från plattan och lite av ett signum för det som är bäst med Efterklang, i min mening. Magic Chairs är på det stora hela en utsökt skiva.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

03 2010

Your Comment