Några pärlor

Andra Generationen Hippare Hoppare (Metronome/Warner)
Andra Generationen ”Hippare Hoppare” (Metronome/Warner)

betyg 3

Kärnan i Andra Generationen har vid det här laget musicerat ihop i dryga två decennier.
Att de nu släpper blott tredje studioplattan kan ju tyckas lite futtigt, men anledningen till det stavas i vart fall inte e-n-e-r-g-i-b-r-i-s-t.

Undertecknad är tämligen förtjust i bandets alldeles egen variant av fartfylld multikulturell etno med basen i makedonsk folkmusik, men med färgstarka inslag från ett antal varierande håll och vardagsnära texter, främst på svenska.

Nya skivan Hippare Hoppare innehåller förstås melodifestivalbidraget med samma namn och Dogge Doggelito som gäst. För övrigt finns här pärlor som Muzika och Göteborg. Sammantaget är HH en föredömligt jämn historia. Kanske saknar jag ibland de lite klistrigare refrängerna som i forna, mästerliga VM-låten Heja Sverige! från 2006.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

03 2010

Your Comment