Fyra plattor inom parentes

 

Scott Kirby ”Row me home” (Little Flock Music/Hemfrån) betyg 2
John Batdorf  ”Old man dreamin’ ” (BatMac Music/Hemifrån) betyg 2
Carus Thompson ”Creature of habit” (Valve/Proper/Border) betyg 2
Dan Krikorian ”Colors and Chords” (Krikorian Music/Hemifrån) betyg 1

Fyra för mig okända singer songwriters från USA och Australien gör sin egen musik i ett försök att skaffa sig sin en egen marknad och en egen identitet i musikskapandet. Det kan gå hyfsat bra för några av dessa om de spelar live där de bor och verkar. Musik, sång och texter är habila hantverk hos dessa herrar, som inte verkar vara några rookies. I deras musik  kan man spåra influenser av giganter i samma bransch. Ekon av Paul Simon, James Taylor, Graham Nash och några till  förekommer titt som tätt.

Störst chans i kvartetten har Scott Kirby med sitt varma Florida sound och en hög eminenta studiomusiker som gör att låtarna guppar fram, lojt och behagligt. John Batdorf och Carus Thompson sjunger bra och har en del sköna gitarrinpass på sin plattor, medan Dan Kirkorians musik bara flyter förbi utan att lämna några  större avtryck. Dessutom har jag svårt att tro att någon skivdistributör på våra breddgrader kommer att lägga två CD i kors för att plocka in dessa plattor i sina lager. Nej, söker du relativt okänd musik är nätet en guldgruva, men det visste du väl redan.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

02 2010

Your Comment