Allison lämnar med detta album countryscenen

http://allisonmoorer.com
Allison Moorer ”Crows” (Ryko/ADA Nordic/Warner)

 betyg396                                     I butik: 9 februari

Crows är Allisons Moorers uppföljare till fjolårets kritikerrosade  album Mockingbird, som enbart innehöll låtar av andra kvinnliga låtskivare. På detta nya album har Allisons skrivit samtliga låtar och försökt göra detta på ett för henne nytt sätt. Crows kräver ett stort antal lyssningar innan man kommer in i det stora antalet ballader som dominerar albumet. Först tar låtarna ut varandra med sina likartade tempon och stämningsbilder. Det som ändrar det hela är Allison Moorers röst och hur hon behandlar sitt unika låtmaterial.

Hennes röst skulle du nog inte känna igen om den flöt förbi på någon radiokanal. Men du skulle säkert konstatera att den var stark, klar och säkert självständig. För det är det som ger hela  detta album sin egen karaktär. Du hör det bäst i Easy in the Summertime, inledande Abelone Sky, dramatiskt mörka Still This Side Of Gone och albumets titelspår Crows.

Allison som för övrigt har en skönsjungande syster – Shelby Lynn och superkänd man – Steve Earl, lämnar med detta  album countryscenen. Crows är snygg sparsmakad vuxenpop av bästa märke.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

02 2010

Your Comment