80-talsnostalgi med kultstatus

Keel The right to rock - 25th Anniversary Edition (Frontiers/Bonnier Amigo)
Keel ”The right to rock – 25th Anniversary Edition” (Frontiers/Bonnier Amigo)

 betyg 2.5

Producerad av Gene Simmons (Kiss) har ”The Right To Rock” uppnått kultstatus. Motiverat?

Nja… Utöver det utmärkta, klassiska titelspåret är det enda som står ut Simmons-doftande ”Easier Said Than Done” och fartfyllda ”Speed Demon” med snyggt gitarrsolo. Covern på ”Let’s Spend The Night Together” (Rolling Stones) har också ett visst underhållningsvärde.

I övrigt finns det inte så mycket att hämta. Jo, för Kiss-fantaster är ”Get Down” intressant i och med att ett flertal detaljer i låten känns igen från gamla Simmons-demos, komplett med tidstypisk snuskig text.

Produktionsmässigt hörs det att skivan är inspelad på 80-talet, och Simmons förkärlek för ”rå” produktion där trummspelet och refrängerna får ta stor plats är uppenbar.

Det enda som är nytt med den här 25-årsjubileumsutgåvan, förutom en del omslags- och bookletdetaljer, är nyinspelningen av titelspåret ”The Right To Rock”. Bandet har gjort en kul grej av den och via internet låtit fansen bidra till den allsångsvänliga refrängen.
Dessutom återfinns en bonusremix av ”Easier Said Than Done”, som dock funnits med på en tidigare cd-utgåva.

En enda ”ny” låt är förstås inte tillräckligt för att ge ett extra plus i dessa tider, då vi lyssnare vant oss vid ”expanded versions”. För övrigt är det glädjande att konstatera att Ron har rösten i behåll och faktum är att han låter bättre numera, eftersom rösten har blivit mindre skrikig med åren. Hur som helst hade undertecknad föredragit en nyutgåva av ”The Final Frontier”…

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

02 2010

Your Comment