Nu är det Crawford som regerar

Anthony Crawford "Five is Red" (Anthony/Hemifrån)
Anthony Crawford ”Five is Red” (Admiral Bean/Hemifrån)

 

betyg4107

De två första singlarna från ”Five is Red” doftar Beatles och slutet av 1960-talet. Det finns en viss retrokänsla över hela skivan. En fräsch sådan. Det är ”Self to the dark” och ”Window down” jag pratar om. Visst osar det Neil Young också över dessa två låtar.

Resten av skivan smakar en stor portion av just Neil Young men även My Morning Jacket. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att Anthony spelar med i Neils band till vardags och skivan är inspelad tillsammans med Everest och även Bo Koster från just MMJ. Jag blir väldigt nyfiken på bandet Everest och deras egna musik.

Det är i slutet av skivan som de malande gitarrerna kommer igång på riktigt och når själva kulmen i ”That ole highway” och What a way to begin”. Där hittar man referenser till Jesse Malin och mästaren själv Ryan Adams.

Jag hävdar bestämt att Anthony Crawford är mer intressant än både Neil Young och My Morning Jacket av idag. MMJ känns som de är på väg att somna in och Neil Young är ju inte den mest aktuella killen i stan heller. Men han var och det skall han ha respekt för – även om det nu är Crawford som regerar!

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

01 2010

Your Comment