En karbonkopia av Ryan Adams

Rhett Miller "Rhett Miller" (Shout Factory/Hemifrån)
Rhett Miller ”Rhett Miller” (Shout Factory/Hemifrån)

 betyg215

Old 97´s sångare Rhet Miller testar då och då sina vingar med diverse soloalbum. Det blir en karbonkopia av Whiskeytowns Ryan Adams men som inte riktigt kommer fram. Inte för att det han gör är dåligt men det är inte unikt och inte heller hejdundrandes bra. Det är inte så att jag hoppar jämfota av lycka och berusning. Det finns en uppsjö av artister och grupper som låter alt-country och det är svårt att sticka ut ur den massan. Bandet Old 97´s bildades i början av 1990-talet och har inte nått de stora framgångarna utan ligger och skvalpar på en lite lägre nivå än Ryan Adams och hans Whiskeytown.

Låten ”Happy birthday don’t die” handlar om hur han tror att världen ser ut när hans dotter Soleil fyller 100 år. Det är väl den trevligaste och sticker ut mest på albumet.  För övrigt är det inte mycket att hänga i julgranen. Påminner om ett av Ryan Adams lågvattenmärken.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

01 2010

Your Comment