En mer melankolisk framtoning

Barzin "Notes to an absent lover" (Hemifrån)
Barzin ”Notes to an absent lover” (Hemifrån)

betyg215

Likt Danko Jones, Tegan och Sara kommer Barzin från landet med ridande poliser och lönnsirap. Där slutar likheterna. Om Danko Jones står för den svettiga rock´n rollen, Tegan och Sara för den spretiga poperpopen så har Barzin sitt egna fack, nämligen slowcoare. Den Kanadensiske singer/songwritern har en mer melankolisk framtoning. Han har släppt tre album och ett par EP skivor. Albumen har kommit med treårs-intervaller. 2003, 2006 och nu 2009 släpps Notes to an absent lover. Hans musik har beskrivits att den påminner om Low, Red House Painters och Sparkelhorse men når själv inte samma höjder.

Skivan är lite loj och mesig; det här blir bara som ett självmordsförsök som är ett rop på hjälp.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

12 2009

Your Comment