Bra hårdrock utan för mycket krusiduller

Mean Streak "Metal Slave" (Black Lodge/Sound Pollution)
Mean Streak ”Metal Slave” (Black Lodge/Sound Pollution)

betyg4108

Mean Streak är svenskar och beskriver sig själv som NWOBHM; och jag är nog beredd att hålla med på vissa punkter, där man hör tydliga influenser från tidiga IRON MAIDEN. Just andra spåret, Battle Within, har tydliga Maiden-vibbar men även en liten touch av GAMMA RAY.
Mean Streak är roliga att lyssna på. Kompetenta musiker och duktiga låtskrivare. Vill speciellt lyfta på hatten för båda gitarristerna! Mycket trevligt.

När man kommer längre in i skivan så öppnar det sig som en liten UDO-portal där Mean Streak kliver in. Jag vet inte om detta är medvetet, men UDO hade varit stolt. Helt klara tyskofil-influenser finns. Detta, likväl, mycket trevligt. I låten ”Sin City Lights” tycker jag mig höra en liten HELLOWEEN-touch på det hela.

Det finns inte så mycket mer att säga om Mean Streaks Metal Slave. Det var faktiskt riktigt intressant att höra lite kvalitativ HÅRDROCK för en gångs skull.

Overall: Mean Streak kommer i alla fall att snurra i min skivspelare. Jag gillade detta. Jag skulle nog beskriva detta mer som New Wave Of Brit-deutsch-sueco Heavy Metal. Vill ni ha bra hårdrock utan för mycket krusiduller är Mean Streak – Metal Slave helt klart något för er!

Peter Henningsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

12 2009

Your Comment