Musik som säljer

Basshunter "Bass Generation" (Warner)
Basshunter ”Bass Generation” (Warner)

betyg212

Eurotrance har en tendens att låta precis likadant oavsett artist. Så är det givetvis även i Basshunters fall. Musiken i sig är inget att säga om, den funkar på dansgolven och som stämningshöjare på förfesterna.

Basshunter är en klassisk framgångssaga; mobbad enstöring i skolan som senare får en diagnos. På fritiden lattjar han med musik på datorn, slänger upp det på webben för gratis nedladdning. Ett stort multinationellt skivbolag får spår på det och vips har han ett skivkontrakt. Detta följs av stora listframgångar lite varstans i världen. 1,2 miljoner CD i olika format har denne Halmstads-son sålt världen över. Det kan ingen ta ifrån honom, men för mig är detta musik in i det ena örat och ut ur det andra. Dessutom har han problem med diverse engelska uttal. Historien om Jonas Erik Altbergs väg till artistnamnet Basshunter, som sedan erövrar världens dancelistor är mycket mer spännande än själva musiken.

Torsten Ferm

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

11 2009

Your Comment