Meningslöst

Beatallica "Masterful Mystery Tour" (Oglio/Fontana/Border)
Beatallica ”Masterful Mystery Tour” (Oglio/Fontana/Border)

betyg12

Varför, varför, varför har fyra gubbar från den amerikanska landsbygden startat ett band som heter Beatallica, tagit namn som Jaymz Lennfield (John Lennon + James Hetfield) och skapat låtar som I want to choke your band? Att genomlida deras album Masterful Mystery Tour är som att tvingas lyssna på Limp Bizkit’s cover av The Who’s Behind blue eyes om och om igen. Man vet att det finns fantastiska låtar som ligger till grund för musiken och texterna men allt sveps in i en pinsam dimma som skär djupa sår i musikhjärtat.

Varför tyckte Lennfield och grabbarna att det var en bra idé att blanda Beatles melodier och texter med Metallicas riff och solon?  Det är förvånande att Beatallica inte är med på listan över musik som används för att tortera fångarna på Guantánamo; de om några hade fungerat alldeles utmärkt som tortyrredskap. Jag hade gladeligen berättat allt jag visste om terrororganisationer och underliga män i skägg om alternativet hade varit Beatallica.

Det är ju dock onödigt att vara överdrivet negativ och det finns faktiskt en trevlig sida av Masterful Mystery Tour. Man kan stänga av den.

Sebastian Ferm

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

11 2009

Your Comment